YOGA studio FIT & CO:

Bij YOGA studio FIT & CO  kan je terecht voor Yin yoga , Vinyasa (Yang) yoga en Yoga op de bank  in kleine groep of voor een individuele yogasessie.

De studio bevindt zich achter in de tuin, in het groen. De glazen schuifdeuren kunnen volledig openschuiven, zodat je echt in de tuin je yogales uitoefent. Bij mooi weer kunnen de lessen ook op het grasveld doorgaan.
De studio wordt verwarmd met infrarood, waardoor je dieper kan ontspannen.

Er is een gemeenschappelijke kleedkamer. Er zijn geen douches.

Per les worden er slechts 11 personen toegelaten. Je kan op elk moment van het jaar in een les instappen, zolang het maximale aantal deelnemers niet bereikt is (max 11 pers).

image-278636-yogastudio_foto_2.w640.png

Voor info en reservaties Yoga studio FIT & CO:
Tel: 0477 79 92 50
Emailadministratie@fitenco.be
of je kan een kwartiertje voor de les langskomen voor meer info.


Interne linkYIN YOGA

Yin yoga is een zachte vorm van yoga om een soepeler lichaam te krijgen, zonder krachtinspanning. Deze Yogastijl stimuleert het bindweefsel, de ligamenten en het kraakbeen, belangrijk om een maximale bewegingsvrijheid in gewrichten te behouden. Yin yoga gaat dus verder dan  enkel het versoepelen van de spieren zoals bij Yang-yoga. Bij Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig. Door een houding lang vast te houden (3-5 minuten), leer je observeren wat er met je lichaam gebeurt en leer je heel bewust spanning los te laten. De meeste  houdingen van Yin yoga worden in zittende of liggende positie uitgevoerd. Deze houdingen geven je ruimte voor aandacht, ervaring en gevoel. Je leert je grenzen accepteren en geduldig zijn.

Yin yoga is heerlijk om je lichaam ’s morgens wakker te maken of op het einde van je werkdag mentaal tot rust te komen. Heb je een zittend beroep dan ben je zeker gebaat bij Yin Yoga omdat deze yogastijl de dieper gelegen rugspieren aanpakt en het bekkengebied losmaakt.  Je krijgt er ook een mooiere lichaamshouding door.

Het beste effect bekom je door Yin Yoga te doen op een moment dat je spieren nog niet zijn opgewarmd. Dus 's morgensvroeg of als je de hele dag gezeten hebt.
Naast Yin-yoga doe je ook best in dezelfde week nog een yang-yogastijl of een yang-sport, zoals: fitness, zwemmen en hardlopen. Yin én yang vullen zo elkaar perfect aan!

We rollen onze mat voor Yin yoga uit op:  zie lesrooster


VINYASA YOGA

Vinyasa Yoga stamt af van Ashtanga Yoga. Het zijn twee fysieke yogavormen die zich kenmerken door de non-stop beweging. Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene houding in de andere over. Vinyasa Yoga is erg afwisselend. Geen vaste reeks poses dus zoals bij moeder Ashtanga, maar telkens weer een nieuwe verrassing naar de creativiteit van de docent.
De Vinyasa Yoga die bij FIT & CO aangeboden wordt is intensief (yang yoga) maar toegankelijk voor iedereen, er worden steeds verschillende variaties aangeboden. Gemeenschappelijk in elke les is de Vinyasa Flow: elke les is als het ware één vloeiende beweging waarin rek- en strekoefeningen  van de spieren (staand, zittend en liggend, achterovergebogen of met een twist,…) elkaar afwisselen. De adem blijft de basis van elke beweging. Je krijgt zo ook ademhalingstechnieken mee en je leert je lichaam ervaren.

We rollen onze mat voor Vinyasa yoga uit op:  zie lesrooster


YOGA OP DE BANK

Vind je het moeilijk om Yoga te doen, omdat je om een of andere reden niet op de grond kan zitten, dan is Yoga op de bank iets voor jou. In deze lessen worden rustige yoga bewegingen aangeleerd, die je al zittend op een bankje of al staand uitvoert op het ritme van de ademhaling. Zo krijg je de kans om je lichaam op een aangename manier soepeler te maken en ruimte te maken voor je ademhaling en je lichaam te ervaren en te accepteren.

Ik verwelkom je op de bank:  zie lesrooster