YIN YOGA

Yin yoga is heerlijk om je lichaam ’s morgens wakker te maken of op het einde van je werkdag mentaal tot rust te komen. Heb je een zittend beroep dan ben je zeker gebaat bij Yin Yoga omdat deze yogastijl de dieper gelegen rugspieren aanpakt en het bekkengebied losmaakt. Je krijgt er ook een mooiere lichaamshouding door. De meeste houdingen van Yin yoga worden in zittende of liggende positie uitgevoerd.

Yin yoga is een zachte meditatieve vorm van yoga. Deze yogastijl stimuleert het bindweefsel, de ligamenten en het kraakbeen, belangrijk om een maximale bewegingsvrijheid in gewrichten te behouden. Het helpt om een soepeler lichaam te krijgen, zonder krachtinspanning. Maar Yin yoga gaat  verder dan enkel het versoepelen van de spieren zoals bij Yang-yoga. Bij Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig. Je hoeft niets te doen! Door een houding lang vast te houden (3-5 minuten) en aanwezig te zijn in de houding, leer je observeren wat er met je lichaam gebeurt en leer je heel bewust controle los te laten.  Je creert ruimte voor aandacht, ervaring en gevoel. Je leert je grenzen accepteren en geduldig zijn.

We sluiten de YIN les af met savasana en een meditatieoefening. Op maandag sluiten we de YIN les af met enkele pranayama oefeningen (ademhalingstechnieken), zodat je met volle energie je dag kan inzetten

Het beste effect bekom je door Yin Yoga te doen op een moment dat je spieren nog niet zijn opgewarmd. Dus 's morgensvroeg of als je de hele dag gezeten hebt.
​​​​​​​
Naast Yin-yoga doe je in dezelfde week best nog een yang-yogastijl (Vinyasa) of een yang-sport, zoals: fitness, zwemmen en hardlopen. Yin én yang vullen zo elkaar perfect aan!

De YIN yogalessen zijn toegankelijk voor elk niveau. De sessie duurt 1uur.

Ik verwelkom je op de mat voor Yin yoga.  


VINYASA YOGA

Vinyasa yoga (yang Yoga) stamt af van Ashtanga yoga. Het zijn twee fysiek actieve yogavormen die zich kenmerken door de non-stop beweging. Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene houding in de andere over. Vinyasa yoga is erg afwisselend. Geen vaste reeks poses dus zoals bij moeder Ashtanga, maar telkens weer een nieuwe verrassing naar de creativiteit van de docent. Hierdoor leer je in het moment te blijven en je concentreren.

De Vinyasa yoga die bij YOGA studio FIT & CO aangeboden wordt is dynamisch, leuk en intensief (yang yoga) maar toegankelijk voor iedereen, er worden steeds verschillende variaties aangeboden waaruit jij kan kiezen. Gemeenschappelijk in elke les is de Vinyasa Flow.
Elke les is als het ware één vloeiende beweging waarin rek- en strekoefeningen  van de spieren (staand, zittend en liggend, achterovergebogen of met een twist,…) elkaar afwisselen. De adem blijft de basis van elke beweging. Je krijgt ook ademhalingstechnieken mee en je leert je lichaam ervaren. 
Tijdens deze les wordt er gewerkt aan een goede uitlijning, zodat jij op een gezonde, functionele manier in je yogahouding staat.
Deze yogasessie duurt 1u15 min, zodat er na een uurtje fysieke inspanning ruimte is voor een diepe mentale ontspanning in de vorm van savasana en een bodyscan of een andere meditatieoefening.

In de Vinyasa SOFT FLOW sessie op dinsdagavond ligt het ritme van de lessen iets lager en er is meer tijd voor ontspanning en ademhalingsoefeningen tijdens de lessen. Deze yogasessie duurt 1u.

Ik verwelkom je op de mat voor Vinyasa yoga 

YINYANG YOGA

Twee yogastijlen in één les, voor een mooie balans en flexibiliteit tussen lichaam en geest. je zou dit ook balans-yoga kunnen noemen.

We starten met Yin om het zenuwstelsel tot rust te brengen en tegelijkertijd het bindweefsel, de ligamenten en het kraakbeen te stimuleren voor de spieren opgewarmd zijn. Deze houdingen worden uitgevoerd zonder krachtinspanning en worden lang vast gehouden (3-5 minuten), daardoor komt er ruimte vrij voor aandacht, ervaring en gevoel. Je leert je grenzen accepteren en geduldig zijn. Dan volgen actievere yogahoudingen, waarin rek- en strekoefeningen van de spieren (staand, zittend en liggend, achterovergebogen of met een twist,…) elkaar afwisselen (Yang). Deze dynamische yogahoudingen voer je uit op het ritme van jouw ademhaling. Tijdens deze dynamische flow wordt er gewerkt aan een goede uitlijning, zodat jij op een gezonde manier in je yogahouding staat.
Daarna doen we terug een Yin houding die we langer vasthouden om metaal tot rust te komen. 
We sluiten de les af met savasana en een meditatie- of pranayamaoefening.

​​​​​​​De sessie duurt 1uur.

Heb je nog nooit yoga gedaan en weet je niet welke vorm jou het beste ligt; dan kan je instappen in deze les en de twee yoga vormen ervaren. Je kan daarna kiezen om in deze les te blijven of om over te schakelen naar een Yin, Easyflow of een Vinyasa les. Aan jou de keuze.

Ik verwelkom je op de mat voor YinYang yoga


Ben je op zoek naar meer balans, rust en tijd voor jezelf, of wil je graag kennis maken met yoga en ontdekken wat yoga voor jou kan doen, kies dan voor een individuele gepersonaliseerde yogasessie, meer info


Altijd op zoek naar mooie, originele, draagbare, betaalbare, en duurzame sportkleding, dan kan je de collectie van Pure By Luce  aankopen bij YOGA studio FIT & CO
De prints van deze collectie worden gemaakt door internationale artiesten die Loes tijdens haar reizen ontmoet en laten je dromen van exotische en feelgood bestemmingen.
Elk kledingstuk wordt gemaakt in Europa en is vegan en PVC-vrij. 
De leggings, tops en sweaters zijn niet alleen zalig om te dragen tijdens een yogasessie, maar ook tijdens je fitness workout of bij een running sessie.
Je kan passen voor of na de yogales of je kan een afspraak maken met Katelijne op 0477 79 92 50 en dan kan je in alle rust passen en kiezen. 
image-278636-yogastudio_foto_2.w640.png